Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ

Σημαντικό το κεφάλαιο του θηλασμού αλλά εξίσου σημαντικές και οι εκλογές. Ποιόν θα ψηφίσουμε?

-Αυτόν που θα φτιάξει τα πιο ωραία Δημόσια Νοσοκομεία. Με νοσηλευτικό προσωπικό, σε καθαρά κτίρια, χωρίς ουρές και ράντζα. Αυτόν που θα απολύει τον γιατρό που τολμά να ζητήσει χρήματα χωρίς απόδειξη κι αυτόν που κλέβει τις προμήθειες. Αυτόν που θα αποκεντρώσει μερικά παλιά νοσοκομεία στην Αθήνα και θα τα πάει σε καινούργια κτίρια αγνοώντας τις απεργίες και την λευκή απεργία των μεγαλογιατρών που βολεύτηκαν με τα ιδιωτικά τους ιατρεία τριγύρω και την απροθυμία του προσωπικού που επίσης δεν θέλει να ξεκουνηθεί. Αυτόν που θα έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους μικρούς και μεγάλους εκβιασμούς και θα φτιάξει την Δημόσια Υγεία πρότυπο στα Βαλκάνια. Κι όποιος θέλει να πληρώσει ας πάει στα ιδιωτικά για privacy.

-Αυτόν που θα βάλει αξιοκρατική αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και θα απαγορεύσει τους καθηγητές και δασκάλους στην δημόσια εκπαίδευση να κάνουν και φροντηστήριο, αυξάνοντας όμως τους μισθούς τους. Αυτόν που θα καταργήσει την απογευματινή βάρδια και θα στριμώξει τους Δήμους να καθαρίζουν και να φροντίζουν τα σχολεία για να μην θυμίζουν γκέτο (ειδικά στην Αθήνα και μεγάλες πόλεις). Αυτόν που θα κάνει τόσο ελκυστικό το σχολείο της γειτονιάς ώστε μόνο οι πολύ πλούσιοι να στέλνουν το παιδί τους στο ιδιωτικό. Αυτόν που θα επαναξιολογήσει όλα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας με κριτήριο το λίγα και καλά. Αυτόν που θα επιβάλει την τάξη στο πανεπιστήμιο και θα διώξει τους κακοποιούς. Αυτόν που θα απαγορεύσει τις καταλήψεις σχολείων εώς τα 18 έτη.


-Αυτόν που θα επιβάλει άδεια λοχείας 6 μηνών υποχρεωτικά και στον ιδιωτικό τομέα και θα περιορίσει τις «κοπάνες» στον δημόσιο. Κάθε μωρό χρειάζεται την μαμά του μέχρι έξι μηνών.

-Αυτόν που θα εφαρμόσεις τους νόμους για την προστασία του Περιβάλλοντος γιατί η ίδρυση ξεχωριστού υπουργείου δεν έχει κανένα νόημα αφού το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψή του.

-Αυτόν που θα προτείνει και θα περάσει ρυθμίσεις για να απολαύσουν ασφαλιστικές καλύψεις τα παιδιά και τα εγγόνια μας, με κριτήριο την αλληλεγκύη των γενεών (κι όχι εμείς ότι φάμε κι ότι πιούμε εις βάρος των παιδιών μας). Και θα το περάσει κόντρα στους ανεγκέφαλους λαϊκιστές και τα κομματικά λαμόγια δεξιά κι αριστερά που νοιάζονται μόνο να κάνουν καυγά για να έχουν προσωπικά και κομματικά ωφέλη.

-Αυτόν που θα αναδείξει το καλό πρόσωπο της χώρας και θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι οι φόροι του δεν καταλήγουν ούτε σε τσέπες κουμπάρων, ούτε σε ινστιτούτα «μ 'έκαψες» για να βολεύονται χαλαρά οι ημέτεροι που δήθεν μελετούν το πρόβλημα!


-Αυτόν που θα εκλεγεί για τέσσερα χρόνια και θα κάνει όλα τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ γιατί ο λόγος που θέλει να έχει την εξουσία είναι να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών κι όχι ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ! Να κυβερνήσει πραγματικά ταπεινά και συνετά και να μην τον νοιάζει αν πάει σπίτι του.

Πολύ φοβάμαι ότι ζητάω παρά πολλά...


(Γάλα: 100 ml στις 4 το πρωί κι άλλα τόσα 3 το μεσημέρι. Διάθεση: χάλια. Ολα είναι τόσο χάλια. Και το πιο χάλια απ όλα είναι ότι θα χρειαστεί να αφήσω σε γυναίκα το μωρό μου...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: