Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Το πρώτο πάρτυ

Πέρασαν και τα πρώτα μας γενέθλια (μες το τρέξιμο και το άγχος!) αλλά τελικά άφησαν μια πολύ γλυκειά γεύση!
Και σε εμάς και στο μωρό που δοκίμασε για πρώτη φορά στην ζωή του ζάχαρη αφού του δόσαμε λίγη από την τούρτα γαλάζιο και κίτρινο αρκουδάκι την οποία δοκίμασε με ενδιαφέρον θα έλεγα χωρίς να δείξει τίποτε ιδιαίτερο. Ενώ πχ όταν δοκίμασε γιαούρτι ξίνισε υπέροχα το μουτράκι, στην τούρτα ήταν απαθής σαν βούδας. απλά ξανάνοιξε το στοματάκι για λίγο ακόμα όπως το ανοίγει όταν τρώει κοτόπουλο με κριθαράκι και αντίθετα με τις προσδοκίες γιαγιάδων και παπούδων δεν έβγαλε την γνωστή απαιτητική φωνούλα δείχνοντας μετ επιτάσεως προς το γλυκό.
Τα πρώτα γενέθλια γιορτάστηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο: παπούδες-γιαγιάδες, μια κολλητή φίλη, οικογένεια φίλων με τρομερά δίδυμα ετών 2,5, αυτά.
Το πάρτυ ήταν αποκάλυψη. Για πρώτη φορά ο Δημήτρης έδειξε διάθεση «κατοχύρωσης της ιδιοκτησίας» του και μάλιστα εμπράκτως. Παρατηρούσε τι έκαναν τα δίδυμα και κάθε φορά που ο Γρηγόρης ή η Αφροδίτη έπαιρναν ένα παιγνίδι του πήγαινε και το ...τραβούσε. δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό όταν είσαι δώδεκα μηνών ελπίζω να είναι νορμάλ.
κατά τ'άλλα η διοργάνωση ακόμα και του πάρτυ σε στενό οικογενειακό κύκλο με φυσικό χυμό πορτοκάλι, δύο «μπόμπες», μυζυθροπιτάκια απο την Κρήτη, βάφλες με μέλι βιολογικές (έτοιμες) , ανάλατα αμύγδαλα, σπιτική γαλατόπιτα (ας είναι καλά η γιαγιά!), και φρέσκες φράουλες είχε τον μπελά της!
Τον μπελά του βρήκε και ο παππούς με το φούσκωμα των μπαλονιών αλλά τέλος καλό όλα καλά.
Αντε να'μαστε καλά και του χρόνου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς καθόλου: σ' αυτή την ηλικία είναι απολύτως φυσιλογικό να κατοχυρώνει το χώρο του (εδώ κάτι μεγάλοι κάνουν αγωγές και δεν τους λένε τίποτε...). Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τον μικρό έξω απ' αυτά: μαι χαρά λειτουργεί, το αντίθετο να σε ανησυχούσε. Η εμπειρία από τον δικό μας δείχνει πως το μοίρασμα έρχεται αργότερα!

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχές στον Δημήτρη στη μαμά ετών 37 και στην υπόλοιπη παρέα των πρώτων γενεθλίων. Εμείς είμαστε 2 μήνες πίσω... Μαζί θα πάνε σχολείο μάλλον... και στρατό... (αν δεν έχει καταργηθεί!!) Έτσι έχομε την ευκαιρία να μαθαίνουμε και από εσάς (φυσικά και από τα ΛΕΞΙΔΙΑ). Σας διαβεβαιώ ότι όλα πάνε πολύ καλά: ο μικρός Νικόλας- Κάρολος μας δαγκάνει σε κάθε ευκαιρία!! Ξινίζει το μουτράκι του πριν καν δει το γιαούρτι (βιολογικό)...
Στα γενέθλια δεν είχατε ρακί; Ταιριάζει απόλυτα με τα πιτάκια!
Σας χαιρετώ αγαπητή μου και ... καλή ανατροφή.
Αντώνης Ν.Χελιδώνης
μπαμπάς ετών 42