Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ

- Kid' s friendly κομμωτήριο στην Αθήνα: Κορώσης (το καινούργιο) στην Κανάρη 18 Κολωνάκι. Κλείστε το πριβέ. Εμείς πήγαμε με φίλη που κρατούσε το μωρό και κάναμε εκτός από βαφή και ..ινδικό μασάζ κεφαλής! Ηταν μια υπέροχη ανακούφιση για τον πονεμένο μας αυχένα με τα μαγικά χέρια της Ινδής Φαράχ. Η Φαράχ αγάπησε τόσο το μπέμπη που του έκανε το ...πρώτο του μασάζ. Περιττό να σας πω πόσο το απόλαυσε το μωράκι μου!

-Φαγητό με μωρό Κυριακή μεσημέρι: Τα μπιφτεκάδικα στην Γλυφάδα. Και αμέσως μετά βάφλα με παγωτό στο Haagen Daz που είναι ακριβώς δίπλα. Το μωρό μας χάζευε τόσο πολύ τον πολύχρωμο κόσμο στο Τζόρτζ'ς που ...ξέχασε να γκρινιάξει. Και μετά για παγωτό ήταν ωραία που είχε non smoking area ενώ πολύ θετική έκπληξη ήταν και η μπάρα δίπλα στα σκαλαπάτια για τό καρότσι.

-Καλύτερο σπιτικό θήλαστρο: το Swing, το νέο μικρό της ελβετικής Medela, μιας εταιρίας που υποστηρίζει με συνέπεια το μητρικό θηλασμό. Εκεί δουλεύει κι ένας υπέροχος άνθρωπος η Λίνα Τσούκα που -αν καταφέρετε να την πετύχετε γιατί τρέχει σε όλη την χώρα- θα σας βοηθήσει με την καρδιά της. Εκεί υπάρχει και η κ. Αννα Παπαδήμα, σύμβουλος Θηλασμού που απαντάει με υπομονή σε όλες τις απορίες.

-Καλύτερη Μαία της Αθήνας: η Πέρμα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Η Πέρμα είναι θεά. Ο άνθρωπος σας για φυσικό τοκετό και θηλασμό. Σε αυτήν χρωστάω το ότι θηλάζω τον γιό μου (πιστέψτε με δεν είναι αυτονόητα εύκολο).

-Καλύτερη νυχτερινή αποκλειστική νοσοκόμα: Η κ. Παρθενία, πάλι στο «Αλεξάνδρα». Γλυκύτατη, έμπειρη και καθησυχαστική, μπορείς να βασισθείς πάνω της ειδικά εάν έχεις κάνει καισαρική και πονάς όπως εγώ!


-Καλύτερος Υπερηχολόγος της χώρας: Πέτρος Καμινόπετρος , Αγία Σοφία 8 Νέο Ψυχικό (δίπλα στο Φάρο στο Α-Β). Ένας άνθρωπος απόλυτα αφοσιωμένος στην επιστήμη, στις μαμάδες και τα έμβρυα. Σου λέει την αλήθεια και ταυτόχρονα σε προφυλάσσει από τις κακοτοπιές στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. «Ψείρας», γι αυτό και μπορεί να περιμένεις λίγο παραπάνω στο σαλόνι του, διακριτικός και αποτελεσματικός. Και το σημαντικότερο: όχι λαμόγιο! (πράγμα σπάνιο στον εν λόγω κλάδο). Κύριος, σου δίνει πάντα απόδειξη με όλα όσα πλήρωσες!


(αυτά προς το παρόν. Νέες ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ αργότερα. Επίσης σκέφτομαι να εγκαινιάσω ειδικές στήλες για τον Θηλασμό, τον Τοκετό, την περίοδο της Λοχείας, τις σχέσεις με Γονείς-Πεθερικά, την εξεύρεση Μπέϊμπι Σίτερ, αλλά και Παιδιάτρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: